Spørgsmål og svar

Her findes et udvalg af de almindeligste spørgsmål, som Nordendæk har fået af sine kunder. Hvis du ikke finder et svar på dit spørgsmål her, så må du endelig kontakte vores kundesupport, så vi kan hjælpe dig med dit problem.

Hvordan kan I sælge dæk og fælge til så lave priser?

Nordendæk er en af Nordens største leverandører af dæk og fælge, hvilket betyder, at vi køber store partier af dæk og fælge direkte fra leverandøren uden mellemled. Derfor får vi en god indkøbspris og kan tilbyde vores produkter til dig som kunde til engrospriser. Selvom priserne er lave, sælger vi kun produkter af høj kvalitet, aldrig anden sortering!

Hvor er min vare?

Du kan søge efter din vare, for at se hvor den befinder sig. Når din vare ankommer til nærmeste postudleveringssted/postcenter, har du to uger til at hente varen. Efter to uger sendes varen tilbage til Nordendæk, og du bliver debiteret returneringsomkostningerne.

Hvad er originalstørrelsen på min bil?

Det kan du nemmest finde ud af på dit indregistreringsbevis, i bilens instruktionsbog eller hos Vejdirektoratet

Hvad koster det at dæk/fælge leveret til mig?

Fragtomkostningerne er 60 DKK/produkt. Ved køb af et produkt debiteres et fragtgebyr på 120 DKK. Ved køb af større dæk som lastbil og arbejdskøretøjer tillægges nettofragt.

Hvordan betaler jeg?

Hos Nordendæk kan du vælge mellem almindelig kortbetaling og forskudsbetaling. Se Betalingsmuligheder under Kundeinformation for yderligere oplysninger.

Hvornår skal man anvende vinterdæk?

Pigdæk må i henhold til lovgivningen anvendes mellem den 1. november og 15. april.

Hvad er reglerne for pigdæk, hvis jeg f.eks. skal køre til Sverige, Norge, Finland eller Tyskland?

Det er i orden at køre med pigdæk i Sverige, Norge og Finland. I Tyskland er det imidlertid forbudt at køre med pigdæk. Yderligere oplysninger om, hvordan du må køre i forskellige lande finder du her.

Må jeg køre med 2 mm-mønster om sommeren?

Det er ikke lovligt at køre på et sommerdæk, når det er slidt ned til under 1,6 mm, men det anbefales at skifte dækkene, når de er slidt ned til 3 mm.

Hvad er reglerne vedrørende vinterdæk, når jeg skal trække en anhænger?

Hvis du har en bil med pigdæk, skal du køre den sammen med en anhænger, der har pigdæk. Hvis du derimod har en bil med friktionsdæk, er det underordnet, om anhængeren har pig- eller friktionsdæk.

Hvor finder jeg oplysninger om, hvilket dæktryk, jeg skal bruge?

Lufttryk måles i bar. Det rette lufttryk findes i manualen til dit køretøj (der kan også være information i tankdækslet eller siden af døren). Kontakt dit lokale autoværksted eller lignende for yderligere oplysninger, hvis du får problemer.

Hvordan ældes mine dæk?

Dine dæk begynder ikke at ældes, før du begynder at bruge dem. I henhold til en undersøgelse foretaget af STRO, så har 3 år gamle dæk de samme egenskaber på is som nye dæk. Yderligere oplysninger om ældning af dæk finder du her.

Hvad betyder min ordrestatus?

Väntande:

Inden ordren går ud til pluk og pakning, har den status ”Afventende”.

Klar för plockning:

Ordren er registreret, og vi har eventuelt bestilt varer hjem, der ikke var på lager. Din ordre er nu gået til pluk, og venter på at blive sendt.

Skickad:

Ordren er afleveret til DPD for distribution.

Makulerad:

Ordren er blevet afbestilt af kunden. Kontakt vores kundeservice, hvis dette ikke er korrekt.

Väntar på bekräftelse bank:

Du har valgt at forskudsbetale ordresummen til vores bankkonto. Når vi kan se, at pengene er modtaget hos os, begynder vi at behandle din ordre, dvs. at leveringsdagene regnes fra den dato, pengene går ind på vores konto.

Kund återkommer med svar:

Vi har været i kontakt med dig og givet et tilbud eller ændret noget i din ordre. Kontakt venligst kundesupport for at færdiggøre ordren. Kundeservice skal også kontaktes i tilfælde af annullering. Kundesupport annullerer din ordre, hvis de ikke har modtaget svar fra dig inden for to uger.

Hvordan kan jeg se, hvilket hastigheds- og belastningsindeks mine dæk har?

Belastningsindeks (Li) står markeret på dine dæk sammen med dækkets dimensioner. Hastighedsindeks er det bogstav, der står kombineret med belastningsindekset på dine dæk. Yderligere oplysninger finder du her: Belastningsindeks og hastighedsindeks.

Hvilke regler gælder, hvis jeg vil ændre dækstørrelsen i forhold til originalstørrelsen?

En beskrivelse af regler for udskiftning af dæk finder du her.

Hvad betyder AFM?

AFM er en forkortelse for afmonteringsfælg. Dette betyder, at fælgen er anvendt under produktionen på fabriksområdet for derefter at blive afmonteret og sat til salg. Fælgen har dog aldrig kørt i trafik og er behandlet meget forsigtigt.

Nyheder

Dæk, som holder længere og er nænsomme ved miljøet?

Fyld dine dæk med Nitrogen, og spar penge og beskyt miljøet!

Nitrogen

Bookmark

Bookmark and Share