Årets Dæktester

Dette er forslag til dæk, som vi anbefaler dig at vælge, ud fra forskellige dæktests, der er blevet udført. For at det skal være nemt for dig som kunde at foretage det rette valg, har vi gennemgået de dæktests, forskellige magasiner har udført og sammensat de sommerdæk, der er blevet udset som testvindere.

Hvorfor vælge en dæktestvinder?

At vi i første omgang foreslår, at du køber en dæktestvinder, er fordi, der selvfølgelig er en grund til at de har vundet testen. Sommerdæk bruges ikke på samme måde som vinterdæk, men frem for alt bruges sommerdæk i andre situationer og på et andet vejunderlag. De sommerdæk, der er blevet udpeget som vindere af dæktestene, er nøje afprøvet efter forskellige kriterier, og er ofte blevet testet både på testbaner og på almindelige veje.

Hvad gør et dæk til testvinder?

En af fordelene ved magasinernes dæktests er, at du som forbruger har en pålidelig kilde at gå efter, når du skal købe dæk til din bil. Det er godt at vide, at nogen allerede har foretaget udførlige tests på de sommerdæk, du til sidst bestemmer dig for at købe. En dæktestvinder udpeges ud fra flere forskellige kriterier. De dæk, der vælges som testvindere, er oftest ikke bare vældigt sikre og har et godt vejgreb, de er herudover støjsvage, økonomiske og måske oven i købet miljøvenlige. Miljøvenlige dæk er blevet stadig vigtigere for flere og flere mennesker, samtidig med at flere dækproducenter har indset, at miljøaspekter er vigtige at tænke på, når de producerer deres dæk.

Miljøvenlige dæk

For at kunne kalde dæk miljøvenlige handler det ikke kun om at bruge gummi fra bæredygtig gummiavl i produktionen, men dækkene skal også være fremstillet uden unødige kemikalier, de må gerne være tynde (for at mindske friktionen mod vejen), og de skal generelt have lav rullemodstand – hvilket også hjælper med at holde brændstofudgifterne nede.

Dækmønster på sommerdæk

Når det gælder sommerdæk, er dækmønstret ikke vigtigt på samme måde, som det er tilfældet for vinterdæk. Sommerdæk behøver ikke at kunne gribe i sne og is, men det er vigtigt, at de kan give dig et godt og sikkert vejgreb på både tørre og våde veje, samtidig med at mønstret skal kunne hjælpe med at trænge vand væk fra vejen. Dette indgår naturligvis også ved udførelsen af dæktests, og de dæk, der i det store hele gør sig bedst i testholdets forskellige tests, udses som testvindere. Her er de, for at vi kan hjælpe dig med at foretage det rette valg på vejen.