Pleje af dæk og fælge

Bilens dæk og fælge er noget af det, der hurtigst slides på en bil. Man kan dog forlænge deres levetid markant ved at passe dem på en korrekt måde. Den almindelige slitage kan man ikke undgå, men der er altid nogle tips, man kan benytte sig af.

Fælgene bør rengøres ofte, da de udsættes for snavs, der kan forårsage korrosion. Mange rengøringsmidler indeholder ætsende emner, der kan gøre mere skade end gavn. Den bedste måde at rengøre bilens fælge på, er at anvende en blød vaskesvamp sammen med en mild bilshampoo, Start med at spule fælgene af med vand, så den overfladiske snavs forsvinder, inden du bruger svampen. Sandkorn og andet snavs kan ellers give ridser på fælgene.

Der er mange tricks til at forlænge levetiden af et dæk. Et er at kontrollere lufttrykket med jævne mellemrum, da det er det, der holder hele bilens vægt oppe. Dårligt tryk indebærer større slitage. Et andet er at variere dækkenes placeringer. Slitagen på dækkene sker aldrig jævnt, og de bedste dæk skal altid sidde bag på bilen. Bed et værksted om at kontrollere bilens indstillinger for at mindske ujævn slitage. Dækkene skal desuden altid have ventilhætter på for at forhindre snavs i at komme ind via ventilen.

Dæk, der er sat væk til vinter- eller sommeropbevaring, skal altid placeres et sted, der er køligt, tørt og mørkt. Du skal med andre ord aldrig placere dine dæk under en presenning udendørs, hvilket ofte sker. Bildæk, der opbevares med fælge, skal altid ligge ned, og det er i orden at stable dem oven på hinanden. Dæk uden fælge skal derimod opbevares stående. Det anbefales, at bildæk altid opbevares sammen med fælgene.