SØG FÆLGE

Bred vifte af billige fælge af høj kvalitet

Hos Nordendæk finder du et bredt udvalg af fælge. Vi har fælge, der passer til de fleste bilmodeller og dæk. Vi har både stålfælge og aluminiumsfælge til meget fordelagtige priser. Kan du ikke finde fælge til din bil? Så brug bare vores fælgsøgning. Du er også velkommen til at kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig med at finde de fælge, der passer til din bils vinter- og sommerdæk.

Det er vel ikke forbigået din opmærksomhed, at vi har presset priserne på vores aluminiumsfælge til de fleste biler?

Aluminiumfælge er den fælgtype, der konstant stiger i popularitet. At så mange vælger netop aluminiumsfælge, skyldes helt enkelt, at flere får råd. Det bliver billigere for producenterne at fremstille deres fælge, hvilket også resulterer i billigere priser for forbrugerne. Vi hos Nordendæk har altid fordelagtige priser, når det gælder aluminiumsfælge. Aluminiumsfælgene vejer mindre end stålfælgene, og selvom der kun er en lille forskel i vægt mellem nogle modeller, er effekten faktisk stor. Du kan måske ikke mærke det, hvis du sammenligner med hånden, men fælgene, der roterer under kørsel, øger i vægt. En fælg stiger omkring 10 gange i vægt, når den er i bevægelse. Det afhænger lidt af fabrikat, men visse konkurrencekøretøjer kan mindske den totale vægt med hele 200 kilo bare ved at vælge de rette fælge. For personbiler, der bruges til hverdagsbrug, handler det ofte om omkring ca. 40 – 50 kilo. En lettere bil medfører en reduceret brændstofudgift, at bilen bliver lettere at styre, samt at affjedringen ikke slides lige så hurtigt. En anden positiv egenskab ved aluminiumsfælge er, at letmetal leder varme særdeles godt. Den varme, som bremserne udvikler, ledes væk, og på den måde reduceres risikoen for bremseproblemer. Mange vælger herudover aluminiumsfælge for deres udseende. De anses ofte for flottere, og til biler af dyrere modeller er det i dag standard med aluminiumsfælge.

Stålfælge

Stålfælge findes på de fleste biler i dag. Deres fordele sammenlignet med aluminiumsfælge er frem for alt prisen. Stålfælgene har dog visse fordele i forhold til de andre. De passer specielt godt til dine vinterdæk. Aluminium og andre letmetaller bliver meget let beskadiget af saltet, og for at egne sig til vinterbrug, skal de overfladebehandles. Ved at lakere aluminiumsfælgene kan de bruges til pigdæk eller friktionsdæk om vinteren. Sne, der fryser inden i fælgen, eller grus, der sætter sig fast, kan gøre, at bilen ikke føles helt stabil at køre.

Montering af fælge

Ved montering af fælge er der mange dele, der skal passe sammen. Diameteren og bredden skal passe, lige som antallet af fæstningspunkter, indpresningsdybden samt boltcirklen. Dette gør, at det er svært at skifte fælgene mellem forskellige bilmodeller. Vi hos Nordendæk har fælge til de fleste bilmodeller. Til dem, der ikke har det rette værktøj eller mangler viden om at montere nye fælge, anbefaler vi, at I henvender jer til en af vores samarbejdspartnere, der findes rundt om i landet. De monterer jeres fælge på en professionel måde. Det kan nemlig være svært at fæstne fælgene, især hvis de er af letmetal. Diameteren varierer ofte på dem, og det kan være nødvendigt at kompensere for dette ved at justere dækket, ellers skades fælgen meget let, hvis du kører over en farthindring eller en kantsten. Montering af fælge foregår på to forskellige måder – med bolte, som du fæstner i skruehuller, der findes i navet, eller møtrikker, som du fæstner på forhåndenværende bolte. Den sidste metode kræver ofte også en navkapsel. Hvor mange møtrikker eller bolte, der skal anvendes, varierer mellem de forskellige producenter. Når du køber aluminiumsfælge hos Nordendæk, indgår altid et kit til montering af fælgene på bilen (bolte eller møtrikker). Husk på, at hvis du skifter størrelse på fælgene, så ændres køreoplevelsen. Større fælge indebær mindre gummi, så vejens ujævnheder mærkes mere inde i bilen. Til gengæld giver større fælge et bedre styregreb.

Pleje af fælge

Det er vigtigt at passe på sine fælge for at de skal se pæne ud og udfylde deres funktion. Aluminiumsfælge kræver lidt mere pleje end de almindelige stålfælge. Den bedste måde at rengøre begge varianter er at bruge en blød vaskesvamp og et mildt rengøringsmiddel. Der findes også særlige specialmidler til dette formål, der kaldes bilshampoo. Letmetaller eroderer meget let, og stærke midler kan derfor skade fælgen. Husk også at spule fælgen med vand, så grus og sand forsvinder, inden du gnider med svampen. Grus og sand kan ellers forårsage ridser, der ikke kan fjernes. Mange vasker bilen, men glemmer helt hjulene, der faktisk er det vigtigste efter ruderne at holde rene. Husk også, at det ikke kun er ydersiden af fælgene, der skal rengøres, for også på indersiden sætter snavs sig fast, der skal fjernes for at hjulet kan være i topform.