Miljødæk finder du hos Nordendæk!

Flere og flere dækproducenter introducerer dæk, der skåner miljøet. Disse miljødæk har lav rullemodstand og formindsker brændstofforbruget og kuldioxidudslippet. Miljødæk giver dermed en mere økonomisk og miljøvenlig kørsel. Dækkene er ansvarlige for 30 % af CO2-udslippet fra en bil. Energibesparende miljødæk kan spare op til 10 % brændstof.

Et nyt EU-direktiv, der træder i kraft i november 2012, kræver, at alle dæk, der er produceret efter 1. juli 2012, skal have et EU Eco-mærkat, der oplyser om dækkenes egenskaber såsom brændstofbesparelse, vejgreb på våd belægning samt støjniveau. Dæk, der er miljøvenlige, får et grønt A-mærkat, mens dæk med dårligere egenskaber får et mørkerødt G-mærkat. Informationen omkring dækkets støjniveau vises med et billede af en højtaler med lydbølger. Det dæk, der er mest støjsvagt og producerer mindre end 68 dB, får en sort lydbølge og to hvide lydbølger. Regummierede dæk, offroad-dæk og R-dæk behøver ikke at opfylde samme krav.

Hos Nordendæk kan du finde miljødæk til gode priser. Følgende dæk er et udvalg fra vores sortiment af sommerdæk. Disse dæk klassificeres som energibesparende og giver et mindre udslip af kuldioxid.

Goodyear Efficient Grip

Goodyear har udviklet en ny generation af letrullende dæk, EfficientGrip, der bruger mindre brændstof, men stadig holder Goodyears høje niveau i forhold til bremse- og vejegenskaber på våde veje. Med Goodyear Efficientgrip kan du som chauffør bidrage til mindre miljøbelastning, samtidig med du prioriterer vejsikkerhed, når du vælger sommerdæk. Goodyear EfficientGrips sommerdæk med FuelSaving Technology sænker brændstofforbruget uden at give afkald på øvrige ydelser.

Continental ContiPremiumContact 2

Dette sommerdæk er en rigtig testvinder! Med Conti Premium Contact 2 har Continental vundet sommerdæktesten 2009, 2010 og 2011. Dækket giver komfort, køreoplevelse og meget høj sikkerhed. Til dig, der kører meget, både langt og kort. Mønsterdesignet giver mindre risiko for aquaplaning og et sikkert greb både i tørt og vådt vejr.

Michelin Energy Saver

Dette sommerdæk fra Michelin har altid lavt brændstofforbrug og høj sikkerhed på våd vejbane, takket være en ny gummiblanding med 100 % silica. Durable Security Compound (DSC), en ny komponent i slidbanen, forbedrer bremselængden på våd vejbane, ikke kun når dækket er nyt, men selv når det begynder at blive godt brugt. Denne komponent giver dækket en lang levetid.

Nokian Hakka Green

Det nye miljøvenlige Nokian Hakka Green sommerdæk giver et udmærket greb under alle de forhold, der kan opstå i løbet af en dansk sommer. Dette dæk giver sikre køreegenskaber på steghede, grove asfaltveje, på regnvåde veje og sent på efteråret, når temperaturen nærmer sig nulpunktet. Nokian Hakka Green har en meget lav rullemodstand, hvilket sparer brændstof og er skånsomt ved miljøet.

Pirelli Cinturato P7

Det nye miljøvenlige, højtydende sommerdæk fra Pirelli er udviklet for at maksimere køreglæden, sikkerheden og køreegenskaberne, samtidig med at miljøet respekteres. Cinturato P7 har taget et stort skridt fremad: Ingen ekstra udslip i produktionsleddet og ingen miljøfarlige partikler, der havner i naturen ved brug af dækket, mindre kuldioxidudslip, fordi rullemodstanden er mindsket, lavere støjniveau, længere levetid. Cinturato P7 har en kortere bremselængde på både vådt og tørt underlag.

Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

I Auto Bilds dæktest fra 2010 af den nye generation af miljøvenlige dæk har Auto Bild belønnet Bridgestones Turanza ER300 Ecopia-dækket med topkarakteren "anbefales stærkt". Auto Bild fremhævede Turanza ER300 Ecopia for deres "balancerede egenskaber på såvel våd som tør vejbane, sikkerhed for så vidt angår aquaplaning, gode bremseegenskaber på vådt underlag, lavt støjniveau og tilfredsstillende brændstofbesparelser".

Hankook Ventus S1 Evo K107

K107 Ventus S1 evo - et sommerdæk med ultrahøj ydelse! Dette dæk har asymmetrisk dækmønster for bedre greb i forskellige vejrforhold. Ekstrem ydelse ved krævende kørsel. God komfort og meget lavt støjniveau. Dækket sidder originalmonteret på Audi A4 og A6L. Ny HDS Silica gummiblanding giver perfekt greb og lavere brændstofforbrug.

Et nyt miljødæk fra Hankook er Kinergy Eco. Kinergy Ecos K425's brændstofbesparende teknik er udviklet ved at kombinere nye materialer såsom kiseldioxidpartikler i nano-skala og ved hjælp af nye blandingsteknikker. Denne teknik bidrager til at forbedre både brændstofforbruget og bremseydelsen.

Kumho Ecowing KH19

Dette sommerdæk fra Kumho er udviklet med miljøet i fokus. Man har reduceret anvendelsen af miljøfarlige stoffer under produktionen, hvilket er meget positivt set i miljøperspektiv. KH19 har lavere rullemodstand end sine forgængere, hvilket mindsker brændstofforbruget og også reducerer udslippet af kuldioxid betydeligt.

Miljøråd fra Nordendæk: Du ved vel, at du kan fylde dine hjul med nitrogen hos Nordendæk for at spare penge og skåne miljøet? Med nitrogen i dækkene kan du øge levetiden for dine dæk, sænke brændstofforbruget og mindske risikoen for rust og korrosion på dine fælge. Her kan du læse mere om alle fordelene ved nitrogen i dine dæk.