SKABE HJUL

KØB ENKELT KOMPLET HJUL

Hos os i Nordendæk kan du købe komplette hjul til fordelagtige priser. Du finder modeller og fabrikater fra alle de førende producenter, blandt andet kan du finde produkter fra Michelin, Continental, Goodyear, Hankook, Kumho og mange flere. Hos Nordendæk tilbyder vi kvalitetsprodukter til fordelagtige priser, og du kan selv sammensætte dine hjul ved at vælge fælge og dæk. Det kan anbefales at købe et helt komplet hjulsæt, da det kan være svært at matche de gamle fælge med nye dæk. I et komplet hjulsæt indgår fælge og dæk. Vi hjælper dig gerne med at finde de perfekte hjul til dit køretøj, uanset om det gælder en personbil eller til en motorcykel./p>

Sådan sammensætter du dit eget hjulsæt/p>

Det er en meget enkel proces at sammensætte sine egne hjul. Det kan beskrives i fire enkle trin./p>

Du får nu passende dæk og fælge oplistet til din bil! Derefter er det bare at vælge, hvilket mærke og prisklasse, du foretrækker.

Dæk

Det allervigtigste, der skal være rigtigt for at give bilen en behagelig kørekomfort, er dækket. På grund af det danske klima findes der to typer af dæk, vinter- og sommerdæk. Til dem, der bruger deres bil hele året, anbefales det at skifte mellem vinter- og sommerdæk, men det er ikke påbudt ved lov. Hos os på Nordendæk kan du købe komplette hjul til både vinter- og sommerbrug.

Sommerdæk har en gummiblanding, der bliver hård ved kuldegrader og derfor ikke griber fat i asfalten, og definitivt ikke, hvis der er tale om vinterføre. Dæk, der skal bruges om sommeren, skal have en mønsterdybde på mindst 1,6 mm, og det samme gælder vinterdæk. Det er mønsteret, der gør, at dækket griber i asfalten, så bilen ikke kommer ud for aquaplaning. Hvis du synes, det er svært at vælge sommerdæk, kan du gå efter den nye EU-mærkning. Den trådte i kraft i efteråret 2012 og findes på alle nye dæk. Mærkningen minder om den, der findes på hvidevarer i hjemmet og angiver dækkets vejgreb, brændstoføkonomi samt ekstern dækstøj.

Vinterdæk anbefales mellem 1. november og 15. april, men du bør sætte dækkene på, inden der kommer vinterføre på vejene. Der findes to slags vinterdæk: pigdæk og friktionsdæk. De har forskellige kvaliteter og passer på forskellig vis, afhængigt af hvor du kører. For at blive klassificeret som vinterdæk skal dækmønsteret også være mindst 1,6 mm, men et dybere mønster anbefales. Pigdæk er de absolut bedste, hvis man kører meget på isbelagte veje – som for eksempel i Sverige, mens friktionsdæk fungerer bedst på sne.

Fælge

Der findes to varianter af fælge, aluminium og stål. Aluminiumsfælge bliver stadig mere populære, da man i dag kan fremstille dem billigere. Vi hos Nordendæk tilbyder altid billige priser på vores fælge, uanset materiale. Når du køber aluminiumsfælge hos Nordendæk indgår altid et kit til montering af fælgene på bilen (bolte og møtrikker). Aluminiumsfælgene vejer mindre end de traditionelle stålfælge og har herudover længere levetid, hvis de behandles på den rette måde. Desuden anser mange, at aluminiumsfælgene er de absolut flotteste. Ved valg af aluminiumsfælge er det vigtigt at holde dem rene, især hvis du vælger vinterhjul. Sne, is og grus kan sætte sig i fælgen og skabe ubalance. Denne effekt kan også opstå på stålfælge. Rengør derfor dine dæk og fælge regelmæssigt. Der findes også fælge af aluminium, der er beregnet på vinterbrug. De er behandlet med en beskyttende overflade, som regel lak.

Pas på dine hjul på bedste vis

Når du køber et komplet hjulsæt, er det desuden vigtigt, at du passer det på bedste vis, for at de skal holde så længe som muligt. Rengør dem regelmæssigt og tjek også lufttrykket. Det er luften, der holder bilens vægt oppe, og dækket bør derfor altid have det rette tryk. Et for højt tryk kan indebære, at dækket eksploderer, og et for lavt at dækket og frem for alt fælgene slides. Kør heller aldrig uden ventilhætte, da snavs kan havne inde i dækket. Din egen kørestil spiller også ind på dækkets levetid, lige som vejunderlaget gør det. Vinterdæk bør kun anvendes om vinteren, da varm asfalt slider utroligt meget på mønsterdybden, men også af miljøhensyn. Det kan indebære livsfare at bruge sommerdæk i vinterhalvåret.

Levering og service

Har du brug for hjælp til at montere dit komplette hjulsæt, kan du henvende dig til nogle af de professionelle værksteder, vi har som samarbejdspartnere. Book en tid, så sørger vi hos Nordendæk for, at hjulene er der den aftalte dag. Du behøver med andre ord ikke at hente dem på et udleveringssted. Vores samarbejdspartnere findes over hele landet.