Vinterdæk med pigge

Pigdæk

Hos Nordendæk kan du købe billige vinterdæk online. Vi tilbyder pigdæk af højeste kvalitet fra alle de førende producenter – oven i købet til fordelagtige priser. Generelt siger loven, at vinterdæk med pigge skal have mindst 1,6 mm dækmønster. Men præcis som med sommerdæk og pigfri vinterdæk, anbefales det, at man har en god marginal. For at få et fingerpeg, kan man tage en 5-krone og stikke ned i slidmønsteret, og hvis kanten af mønten forsvinder, så er slidmønstret i orden. Find det rette dæk til din bil ved at vælge den rette dækstørrelse. Dækstørrelsen, du bør bruge, er angivet i den tilhørende instruktionsbog. Er du alligevel usikker på din dækstørrelse? I vores dækskole kan du finde al information om dækstørrelser og pigdæk. Hos os finder du pigdæk fra producenter som Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook, AGI og Kumho. Hos Nordendæk finder du også testvinderen Nokian Hakkapeliitta 8.

Pigdækkets unikke egenskaber

For dem, der kører meget i de nordlige egne af Skandinavien eller ved kysterne, er pigdæk en god ide. Pigdæk består af forskellige gummiblandinger, der alle modstår kulde rigtig godt. I gummiet sidder der små metalpigge, der griber fat i et glat underlag og gør kørslen sikker og stabil. Ud over piggene skal der være et dybt mønster på dækket. For dem, der ofte kører på vejene i vinterføre, findes der i dag ikke et rigtigt godt alternativ til pigdæk, når det gælder vejgreb og bremseevne. Det er vigtigt at vælge pigdæk, der er godkendt til nordiske vinterforhold. Hos Nordendæk finder du markedets allerbedste pigdæk. Når du har bestilt nye pigdæk, er det vigtigt, at du kører dem forsigtigt til for at dækkene skal opnå den bedste kapacitet. Dækkene regnes som kørt til efter 400 – 500 kilometer. Piggene sætter sig og øger dækkets levetid takket være tilkørslen. Vær opmærksom på at man ikke kan erstatte tabte pigge på et dæk. Er mange pigge væk eller nedslidte, er det på høje tid at skifte pigdæk, og vi hjælper gerne til. Kontakt vores kundeservice, hvis du har spørgsmål om dine pigdæk.

Hvad siger loven?

Ifølge dansk lov er det tilladt at bruge pigdæk i perioden fra 1. november til 15. april og der er vinterføre, og pigdæk skal monteres på alle fire hjul. Med vinterføre menes is, sne eller frost på vejbanen. Men ingen regler uden undtagelse, og skulle der forekomme vinterføre uden for denne periode, er det tilladt at bruge pigdækkene. For at regnes som pigdæk i Danmark skal de være fremstillet udelukkende til dette formål. Dækkene er fremstillet af gummiblandinger, der ikke fryser. Sommerdæk kan betyde livsfare, fordi gummiet fryser og bliver hårdt. Der skal også være en S og M mærkning på dækket, der viser, at de kan klare sne og snesjap. Den nye EU-mærkning er derimod ikke noget, vi anbefaler at gå efter, når det gælder vinterdæk til det nordiske marked. Du må ifølge loven heller ikke kombinere friktionsdæk og pigdæk, lige som det heller ikke er tilladt at kombinere sommerdæk med vinterdæk. Dækmønstret skal være mindst 1,6 mm for at være godkendt til vinterføre, selvom det anbefales, at det bør være dybere end som så. Kører du med trailer, skal dækkene være de samme som på bilen for at undgå udskridning. Bruger du pigdæk på personbilen, skal traileren også være udstyret med et par pigdæk.

Findes der alternativer til pigdæk??

I dag findes der højteknologiske dæk, der egner sig til vinterkørsel og ikke har pigge. Det er friktionsdæk, der i dag fungerer vældig godt i visse vintersituationer. De kan være et bedre alternativ til vinterkørsel, afhængigt af hvor, du bor og bruger din bil. Kort sagt kan man sige, at pigdæk er bedst på isede veje og friktionsdæk på snedækkede. Du kan læse mere om disse dæk under emnet friktionsdæk. Vi hos Nordendæk har et stort sortiment af både pigdæk og friktionsdæk fra mange forskellige producenter.

Pigdæk og miljøet

Ulempen med pigdæk er, at de kan være skadelige for miljøet. Visse kommuner i især Sverige har derfor forbudt bilisterne at køre med pigge inden for visse zoner eller gader inde i byerne. Årsagen er, at når pigdæk bruges på bar asfalt, slider piggene små partikler op, som giver luftforurening. Om denne forurening er skadelige eller ej, diskuterer eksperterne, og mere forskning er nødvendig. Pigdæk er dog mere miljøvenlige end nogensinde, fordi råvarerne og fremstillingsprocessen hos de fleste producenter er miljøvenlige.

Pleje af pigdæk

For at dine pigdæk skal holde så længe som muligt uden at virkningen bliver påvirket, er det vigtigt, at du behandler dem på bedste vis. Kontroller lufttrykket med jævne mellemrum. Opbevar dækkene i henhold til instruktionerne tørt, køligt og mørkt, når de ikke bruges. Rengør også dækkene engang imellem. Herudover påvirker din kørestil dækkene utroligt meget. Forsøg at undgå heftige accelerationer og bratte opbremsninger. Dækkene skal helst heller ikke køres på asfalt, fordi piggene så slides kraftigt.